uutiset 2013 / news 2013


loppuvuoden 2013 Uutiskimara


Kennel Habanello - Havannankoirat Trueno, Solana ja BrilloAikaa kului viimeisestä päivityksestä yli puoli vuotta, joten tuntui helpommalta kirjoittaa tiivistelmää loppuvuoden tapahtumista. Aloitetaan nuorimmasta päästä ja edetään siitä vanhempiin koiriin.

Aika kului erittän nopeasti pienen pentueen kanssa eikä tunnut tekeminen loppuneen vielä senkään jälkeen, kun pennut ovat tulleet junnuikään. Stellan ja Napin pennut ovat kasvaneet hurjasti. Buffo-poika ja Netta-tyttö ovat saaneet hyvät kodit itselleen ja loput katraasta (Trueno, Solana ja Brillo) asustelee vielä kotona. Jokaisella on hieman omanlaisensa luonne ja kaikki osaavat sekä riemastuttaa että raivostuttaa riippuen onko kyse iloisesta leikkimisestä ja huomionhakemisesta vaiko seinän syönnistä. Brillo ja Solana ovat käyneet ensimmäisissä näyttelyissä ja saivat hyvät arvostelut. Truenon kanssa kerätään vielä rohkeutta ja reippautta. Trueno ja Brillo kävivät myös kokeilemassa agilityputkia ja -aitoja. Hyvin äkkiä tuli ymmärrys mitä odotetaan ja tuntuivat nauttivan siitä tekemisestä.Kennel Habanello - Havannankoira DiaOmien pentujen lisäksi meille muutti vajaa kuukautta vanhempi Dia-tyttönen Torcedore's kennelistä. Tyttö on ollut kerrassaan ihastuttava. Alkuaikaan Dia yritti leikkiä vähän liian rajusti pienten pentujen kanssa, mutta kokoerojen hieman tasaannuttua koko porukka on ollut kuin yhtä. Nyt tosin tuntuu, että tämä prinsessa pitää itseään jo isona tyttönä toisiin junioireihin nähden, vaikka onkin muutoin hyvin huomionkipeä taas ihmisiä kohtaan. Tyttösen erikoisuus laumassamme on hymyily, jota joku voisi sanoa hauskaksi irvistämiseksi, sekä jutustelu, mitä yksikään aiempi koiramme ei ole tehnyt tässä mittakaavassa.

Dia on ehtinyt käydä kolmessa näyttelyssä pentuluokassa, jossa nappasi yhden VSP-pentu ja yhden ROP-pentu sijoituksen. Myös Dian sisaruksia on nähty näyttelyissä. Junnunäyttelyt Dia aloitti Voittaja-näyttelyistä, joissa hienosti ERI ja ERI SA. Näyttelyt saavat jatkoa tulevana vuonna.
Kennel Habanello - Havannankoira Nube sai ensimmäisen sertinsäNube jatkoi näyttelyissäkäyntiä junioriluokassa ja kolmen varasertin jälkeen nappasi myös ensimmäisen sertinsä Porvoossa. Tyttö on kehittynyt hienosti ja tuntuu vain paranevan vanhetessaan. Ikävä kyllä Porvoon näyttelyn jälkeen Nube joutui pakolliselle lomalle näyttelyistä, koska joutui polvileikkaukseen. Nyt polvea kuntoutetaan ja karvoja kasvatetaan takaisin. Nubea ei tulla käyttämään jalostukseen.

Nuben veli Tomppa on myös pärjännyt hienosti näyttelyissä ja on napannut useamman SA:n ja varasertinkin. Tompalla on karvanvaihto juuri meneillään ja uusi turkki näyttäisi olevan todella hyvälaatuista. Tomppaa nähdään näyttelyissä varmasit jatkossakin.


Kennel Habanello - Havannankoira StellaStella hoiti hienosti pentujaan ja myös piti huolta Diasta siinä ohessa. Kun aika tuli, Stella vieroitti pennut ja alkoi pitää kuria junioreille. Innostuupa mammakoira myös leikkimään nuorison kanssa aika ajoin. Turkkia olemme nyt kasvatelleet, kun pennut edelleen jatkoivat kuonokarvojen nyhtämistä. Kun vihdoin ajattelimme, että voisi ensimmäisiä näyttelyilmoittautumisia alkaa tehdä, oli joku syönyt puolestaan niskakarvat... Nyt on ensimmäinen ilmoittautuminen tehty ja sertin metsästys alkaa. Harjoituksissa jo käytiin ja näytti siltä, että eipä ole Stella unohtanut mitä näyttelyhihnaa käytettäessä tehdään. Intoa myös näytti olevan, joten ehkä myös näyttelytaukokin on tehnyt hyvää ja ilolla lähdetään uudelleen radalle.
Kennel Habanello - Havannankoira NotteNotte-tyttönen kävi muutamissa näyttelyissä kesän mittaan ja paras sijoitus oli PN4. Enemmän Notten kanssa on kuitenkin harjoiteltu agilitya ja tytöstä on tullut nopea pieni karvaluoti. Notte osaa aivan varmasti mennä, jos vain ohjaaja on ajan tasalla ja osaa ohjata oikein. Vielä muutamille esteille pitää saada varmuutta, mutta melkein sen jälkeen voisi tytön kanssa aloittaa jo kisailut. Tähän mennessä paras agilitysuoritus on nollarata ja minimöllien luokassa toinen sija. Siitä on hyvä jatkaa seuraavaan vuoteen.

Tämä tyttö on alkanut jo tunnistaa sanan "herkku" ja onkin sellainen herkkupeppu, ettei toista ole. Valtava tepsutus ja tanssi alkaa, kun vain lähestyykin herkkukaapin ovea. Muutoin tyttö on varsinainen prinsessa, ettei tassujaan kastaisi, mutta jos on herkkuja tiedossa tai merkit näyttävät siltä, että agilityyn on matka, niin silloin intoa riittää vaikka vesilammikon ylittämiseen - tai ehkä kuitenkin kierretään se...

Kennel Habanello - Havannankoira LunaLuna on edelleen hoitomatkallaan ja nauttii saamastaan huomiosta ainoana koirana. Tosin välillä pitää laittaa ruotuun nuorempaa ylienergistä jack russelia ja käyvätpä kaikki yllä mainitutkin toisinaan rauhaa häiritsemässä. Luna viihtyy hyvin lyhytturkkisena, lyhyemmässä kuin oheisessa kuvassakaan. Luna kävi myös sterilointitoimenpiteessä, koska jalostusta ei oltu tytölle suunniteltu.

Mukavalta tuntuu, että Luna edelleen muistaa meidät, niin vilkasta on takapään heilutus, ei siis pelkkä hännänheilutus, kun mennään tyttöä moikkaamaan. Pusuja myös satelee. Samoin tuntuu, että jälleennäkeminen Notten ja Stellan kanssa tuo iloa, koska niin innostuneesti menevät toisiaan tervehtimään.15.4.2013 Stella pitää hyvää huolta pennuista


Kennel Habanello - Havannankoirien Stellan ja Napin pentujaStellan ja Napin pennut voivat hyvin. Stella on mahtava emo ja pitää pennuistaan erittäin hyvää huolta. Tässä kohtaa ei juurikaan tarvitse kuin Stellasta vain pitää hyvää huolta. Pennut syövät ja nukkuvat, niin kuin niiden kuuluukin. Eihän niitä voi olla ihailematta aina vähän väliä. Nube on hyvin kiinnostunut mitä pentuaitauksessa tapahtuu ja koittaa reunoilla olevien peittojen alta kurkkia ja seurailla pentulaatikon tilannetta. Nubesta tulee varmasti myös mahtava emo myöhemmin.

The puppies of Stella and Nappi are doing fine in their puppybox. Stella is being a wonderful mother ant takes care of the little ones. Only thing she leaves to us is to take care of herself. We also have other interested parties in the house as Nube has shown tremendous interest in the puppies. She tries to have a peak of them every chance she gets. She will also be a wonderful mother later on.


6.4.2013 stellalle ja napille viisi pentua


Kennel Habanello - Havannankoirien Stellan ja Napin pentujaStella (Bannera's Piebald Phantasy) ja Nappi (Bellezza's Tame This Tiger) saivat viisi upeaa pentua: mustavalkoisen tytön, kaksi mustaa poikaa valkoisin merkein, valkokultaisen tytön ja kultavalkoisen tytön. Synnytys sujui helposti, kun sitä oli ensin valmisteltu hyvinkin pitkään. Kaikki pennut alkoivat heti imeä innolla maitoa ja näyttivät hyvin elinvoimaisilta. Sekä Stella että pennut voivat hyvin.

Stella (Bannera's Piebald Phantasy) and Nappi (Bellezza's Tame This Tiger) had five wonderful puppies: black and white girl, two black boys with white markings, white and gold girl and finally gold and white girl. They all were very lively and wanted to go eat right away after birth. Mother and all the puppies are doing fine.26.3.2013 nuben ja tompan terveystulokset


Kennel Habanello - Havannankoirat Nube ja Tomppa kävivät terveystarkastuksissaNube (Pelvix Velvet Couch) ja Tomppa (Pelvix Major Tom) ovat kummatkin käyneet terveystarkastuksissa. Tompalla hienosti puhdas rivi polvien, silmien ja sydämen osalta. Sisko Nubella sydän ok, toisessa silmässä distichiasis muutoin ok ja polvet 1/0.

Lisäksi Stella kävi röntgenissä ja pentuja odotellaan syntyväksi huhtikuun alkuun.

Nube (Pelvix Velvet Couch) and Tomppa (Pelvix Major Tom) had their knees, eyes and heart checked. Tomppa had everything ok, which was great. His sister Nube had heart ok, eyes ok dispate distichiasis in other eye, knees were 1/0.

Stella visited x-ray and we are expecting puppies in the beginning of April.

4.3.2013 habanellon 1. pentue näkyi ultrassa


Kennel Habanello - Havannankoira Stellasta tulee mammakoiraOdottavan aika on pitkä ja vaikka kuinka olimme ajatelleet, että kyllähän se alkaa näkyä ja kyllähän sitä jaksaa loppumetreille odottaa, niin kuinkas kävikään. Ultraanhan sitä mentiin, kun odotus kävi kärsimättömäksi. Ultra paljasti, että Stellalla olisi Habanellon ensimmäinen pentue kasvamassa. Ilmoitimme heti Napin emännälle, että Nappi saa jälleen röyhistellä rintaansa. Nyt alamme valmistautua pentujen syntymään ja huolehdimme, että Stella saa tarpeeksi huomiota osakseen lopun odotuksen ajan.

We though we could be patient, but still we ended up at ultra examination when the waiting became too hard for us to handle. We received the confirmation that Stella is carrying Habanello's first litter. We called to Nappi's family and told that he can be a proud father again. Now we concentrate on making Stella feel herself loved and noticed and start to prepare for the birth of Habanello's first litter.


31.1.2013 stella vieraili komean Napin luona


Kennel Habanello - Havannankoira Stella kävi treffeillä komean Napin luonaVuosi alkoi touhukkaissa ja odottavissa merkeissä, kun keittiöremontti odotti valmistumistaan ja Stellan juoksut antoivat odottaa itseään. Heti kuitenkin keittiöremontin tullessa viimeisille metreille, päätti Stella, että nyt on hänen vuoronsa saada paljon huomiota ja aloittaa juoksut. Stella kävi treffeillä komean Napin (Bellezza's Tame This Tiger) luona, mistä alkoi jälleen uusi odotus...

Stella started her heat after a long wait when the kitchen renovation was ready. We suppose she knew that she would get more attention then. She met a lovely gentleman called Nappi (Bellezza's Tame This Tiger) and a new waiting began.